top of page
moespom Nachhaltigkeit, Feld bei Sonnenaufgang in warmen Farben
Holistische weergave

We besteden aandacht aan elk detail van veld tot consument

Duurzaam geproduceerde aardappelen

De mensheid verbruikt meer natuurlijke hulpbronnen dan dat de aarde gelijktijdig kan vernieuwen. Daarom hebben wij concepten nodig die de toenemende uitdagingen intelligent aangaan. Wij willen helpen en dat vereist een zorgvuldige en goede samenwerking met onze leveranciers langs de gehele waardeketen.

>> Alles wat tegen de natuur werkt, overleeft op de lange termijn niet <<

Charles Darwin

Regionaal

Onze velden bevinden zich in de omgeving van Moerzeke, op een afstand van slechts 20 km van onze productiefaciliteit. Dat maakt korte milieuvriendelijke aanvoerroutes voor ons mogelijk en verzekert de versheid van onze aardappelen.

Weinig meststof

Gezonde en hoogwaardige aardappelen zijn belangrijk. Daarom letten wij op de hoogst mogelijke bescherming van bodem, water en natuur en mesten niet meer dan nodig is.

Elektriciteitsbesparing

Moderne machineaandrijvingen zoals trommelmotoren en motoren met kegelwieldrijfwerk verminderen het totale elektriciteitsverbruik voor de verwerking van aardappelen met 12%. Bovendien werd er bij de complete verlichting van de installatie en van de gebouwen naar milieuvriendelijke led overgeschakeld.

Waterbesparing

De aardappel past perfect in een duurzame wereld, omdat hij in vergelijking met andere producten relatief weinig water nodig heeft. Het benodigde proceswater wordt bij de verwerking van de aardappelen gezuiverd en meermaals gebruikt.

Recycling

Verpakkingsmateriaal van plastic belast het milieu. Wij opteren zinvolle alternatieven, zoals bijvoorbeeld papieren verpakkingen, in aanmerking om onze aardappelen te verpakken en houden de ontwikkeling voor milieuvriendelijke materialen in het oog.

Hernieuwbare energie

Wij wekken onze energie op in de vorm van zonne-energie.

Moespom, Grafik erklärt Wasserverbrauch
Waterverbruik

Afhankelijk van het geproduceerde product. Volgens de Amerikaanse organisatie Water Foodprint Network vereist de productie van één enkele kilogram rundvlees een ongelooflijk hoge hoeveelheid van 15.000 liter water. Wat aardappelen betreft, hebben wij slechts 100 liter water per kilogram voor de aardappelproductie nodig. 

bottom of page