top of page
moespom geschichte zeigt marktplatz in moerzeke 1925
Moerzeke

Rond 1925 handelde men op het marktplein

Mijlpalen van ons succes

Moerzeke is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en behoort tot Hamme. Het is een landelijk, rustiek dorp op de linkeroever van de Beneden-Schelde. In deze regio richtte Gaston Verhelst in 1959 het bedrijf op en zorgde door dagelijkse inzet, hard werken en de kennis van een goed product voor een solide basis voor het huidige bedrijf.

>> Samenkomen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, samenwerken is succes. <<

Henry Ford

1959 moespom gründung, gaston verhelst sitzt auf Pferd der Anhänger zieht
1959 | Oprichting

Gaston Verhelst en zijn broer Laurent richten de firma Moespom in Moerzeke op. Zij specialiseren zich in de inkoop van goede aardappelen van lokale producenten, verpakken de knollen in zakken van 25 kg en verkopen ze op de nabijgelegen markten.

1962 | Groei

Bij een tragisch ongeval sterft Gaston’s broer, maar de onderneming moet blijven voortbestaan om het inkomen voor de familie te verzekeren. Samen met zijn vrouw leidt Gaston het bedrijf naar de toekomst.

moespom 1962, Gaston Verhelst mit Ehefrau
moespom 1983, Neubau Produktion
1983 | Nieuwe Productie

De onderneming groeit gestaag en de oude productiefaciliteit voldoet niet meer aan de hoger gestelde eisen. Samen met de familie bouwt Gaston een nieuw gebouw en investeert in een nieuwe was- en verpakkingsinstallatie.

1992 | Overdracht

De oprichter en zijn vrouw gaan na vele jaren welverdiend met pensioen, hun zoon Laurent en zijn vrouw nemen het bestuur van Moespom voor hun rekening. 

moespom 1992, übergabe des unternehmens an Laurent und Arlette Verhelst
moespom 2008, neue Verpackungsanlage
2008 | Nieuwe verpakkingslijn

De bestaande verpakkingsinstallatie is op leeftijd gekomen en de vraag naar meer kwaliteit en voedselveiligheid extreem toegenomen. Moespom beslist om een nieuwe verpakkingsinstallatie van roestvrij staal te bouwen.

2014 | Eigen teelt

Stefan en Anthony, de zonen van Laurent en Arlette, doen hun intrede bij het bedrijf en de familie start met de teelt van de eerste eigen aardappelrassen. Gelijktijdig investeert de familie in een nieuwe acceptatie- en opslaghal om de verwerkingscapaciteit te doen toenemen.

moespom 2014, eigener Anbau von kartoffeln
moespom 2018, neue Waschanlage von Gillenkirch
2018 | Nieuwe wasinstallatie

De wasinstallatie is op leeftijd gekomen en de familie investeert in een moderne zuiveringsinstallatie van roestvrij staal. In het kader van de afwerking van de installatie wordt het eerste eigen reclamefilmpje in samenwerking met de fabrikant van de installatie geproduceerd. Gelijktijdig wordt de bestaande website inhoudelijk en optisch herzien om ook op lange termijn de aardappelen op de markt te kunnen brengen.

2019 | 60 jaar

Moespom wordt 60 en bij die gelegenheid hebben we onze tijd genomen en ons imago herzien. Nu tonen we op onze nieuwe website al onze expertise in het telen, wassen, verpakken en verkopen van eersteklas en smakelijke aardappelen.

moespom, 2019, jubiläum 60 Jahre
moespom 2021, neue End of line automation
2021 | End of line automation

Het bestaande verpakkingssysteem wordt uitgebreid met een moderne robots. Nu wordt de verpakking automatisch in transportverpakking gestapeld.

bottom of page